Centrum voor deeltijdse vorming

PROFO verzorgt over heel Vlaanderen tal van trajecten voor jongeren uit het systeem 'leren en werken'. Op die manier wordt jongeren de kans gegeven zichzelf later een plek binnen het reguliere arbeidscircuit te verzekeren.

In een brugproject krijgen de jongeren de uitgelezen kans om te proeven van de arbeidsmarkt. Daarin worden ze sterk begeleid door zowel PROFO als de werkgever.

In een persoonlijk ontwikkelingstraject begeleiden en ondersteunen we jongeren om hen het algemeen sociaal gedrag dat in onze maatschappij noodzakelijk is aan te leren of bij te schaven waardoor ze zich later opnieuw kunnen aansluiten bij een voor- of brugproject.

Het voortraject is bedoeld voor jongeren die omwille van uitéénlopende redenen nog niet klaar zijn voor de arbeidsmarkt. Daarom wordt hen in groep zowel basisattitudes als sollicitatietechnieken aangeleerd. Er wordt gewerkt rond creativiteit, flexibiliteit, ambitie en enthousiasme. Zo krijgen wij meer zicht op de persoonlijkheid en kan een vlotte doorstroom naar regulier werk verzekerd worden.

Daarnaast bieden we ook IBAL aan, een begeleiding van de jongeren op de werkvloer in de eerste maanden van hun tewerkstelling. Met deze jobcoaching zorgen we er voor dat de jongere en zijn werkgever zich comfortabel voelen met de samenwerking en dat mogelijke werkpunten kort op de bal kunnen aangepakt worden. Op deze manier verminderen we het risico op jobuitval aanzienlijk. Nog vóór de start van de arbeidsovereenkomst kan de IBAL-begeleiding starten. De PROFO-coach ondersteunt de jongere in de zoektocht naar werk.

PROFO kan ook trajecten op maat voorzien voor Centra voor Leren en Werken, bijvoorbeeld sollicitatietrainingen (BOOST), taalondersteuning,...

Neem dus gerust een kijkje op deze website voor een overzicht van enkele door ons uitgevoerde projecten. Indien je ons wilt bereiken, kan dit via de contactpagina.

DIRECTEUR
Franky Hiele
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

franky.hiele@gmail.com
TEL : 02 790 96 77
GSM : 0493 18 96 96
  BELEIDSMEDEWERKER
Kelly Stradiot
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

kelly.stradiot@profo.be
TEL : 02 790 96 58
GSM : 0488 926 323
  PROJECTCOÖRDINATOR
Jorn Neeus
Willebroekkaai 36
1000 Brussel

jorn.neeus@profo.be
GSM: 0479 08 42 12