• Geniet van de vakantie! 

  • iedereen sterker maken

  • gewapend voor de toekomst

  • wees jezelf met elkaar

  • samen bereiken we meer

  • iedereen sterker maken

PROFO

PROFO

PROFO verzorgt over heel Vlaanderen tal van trajecten voor jongeren. Op die manier wordt jongeren de kans gegeven zichzelf later een plek binnen het reguliere arbeidscircuit en de maatschappij te verzekeren. "Iedereen sterker maken" is dan ook onze baseline.

Lees meer
PROJECTEN

PROJECTEN

Bezoek de deelpagina's van al onze projecten. Je vindt er een voorstelling van de Naadloos Flexibele Trajecten, de Aanloopfase (Focus Vorming en Focus Werkervaring), SONAR, IBAL, Transitietrajecten en andere uiteen-lopende projecten op alle locaties. Je kan er ook terecht voor de contactgegevens van de medewerkers ter plaatse.

Lees meer
CONTACT

CONTACT

Vragen? Contacteer ons gerust via het contactformulier, stuur een mailtje of bel!

Voor vragen over jouw specifieke traject raadpleeg je best je eigen begeleider. Voor algemene vragen rond onze werking als organisatie kan je bij de beleidscel terecht.

Contacteer ons

PROFO VZW
MISSIE

PROFO stelt zich als doel jongeren die moeilijk hun weg vinden in onze samenleving via verschillende trajecten te ondersteunen in het verwerven en versterken van hun competenties

NIEUWS

Na een intensief schooljaar drukt PROFO even op de pauzeknop. We zien elkaar terug vanaf 18 augustus!  
Lees meer

Onze Projecten

SONAR

In Dendermonde, Antwerpen, Lommel en Maasmechelen vangt onze SONAR jongeren op die (nog) niet in aanmerking komen voor NAFT of arbeidsdeelname. Zo kunnen zij zich reeds optimaal voorbereiden en blijft hun voltijds engagement gewaarborgd. Per school wordt een exclusieve samenwerking uitgestippeld en de jongeren worden flexibel begeleid via BOOST (loopbaan-begeleiding), Time-In (persoonlijke begeleiding), PICTURE360 (taalbegelei-ding) en KOMPAS (basisvaardigheden).

LEES MEER

NAFT

In een Naadloos Flexibel Traject krijgen jongeren die - om eender welke reden - moeilijker functioneren binnen een schoolse context, de kans om via individuele begeleiding op maat én groepsvorming, zich verder te ontwikkelen. Via vijf werkvormen werken we aan sociale, maatschap-pelijke en schoolse vaardigheden.

LEES MEER

Aanloopfase Vorming

In Aanloopfase - focus Vorming gaan we aan de slag met jongeren die wel arbeidsbereid zijn, maar nog niet helemaal arbeidsrijp. Aan de hand van vormingen, vrijwilligerswerk, atelier-werking en stages in een beschermde werkomgeving, stomen we hen klaar voor de arbeidsmarkt! De begeleidingen vinden zowel in groep als individueel plaats. Samen groeien is hier de boodschap!

LEES MEER

Aanloopfase Werkervaring

In Aanloopfase - focus Werkervaring kunnen jongeren hun eerste strepen verdienen binnen het Normaal Economisch Circuit en de reguliere arbeidsmarkt. Ook hier blijven we ondersteuning bieden in de vorm van individuele coaching en begeleiding op maat. Dit project is de ideale opstap naar een OAO en arbeidsdeelname via een Duaal traject.

LEES MEER

iBAL

IBAL staat voor Intensieve Begeleiding Alternerend Leren voor jongeren uit Leren en Werken. Het is een bege- leidingsconcept waar onze coaches aan de slag gaan met jongeren op hun werkvloer of in hun zoektocht naar een gepaste werkvloer. Er zijn dus hoofd-zakelijk twee varianten IBAL, de TO en de TW. TO staat voor Te Oriënteren. Hierin gaan we aan de slag met jongeren om een goed zicht te krijgen op hun competenties en samen de zoektocht aan te gaan naar een gepaste job.

LEES MEER

ANDERE PROJECTEN

Regionaal komt PROFO vzw af en toe in aanraking met leuke initiatieven, gepassioneerde mensen en een hoge vraag naar een specifieke onder-steuning. Zo ontstonden een aantal unieke projecten die ons de kans geven een bijzondere expertise aan ons palmares toe te voegen. Hier stellen we Ambrajaze, Jongerencoach en NBM Coach graag aan je voor.

LEES MEER

Galerij

Project in de kijker

SONAR

SONAR

Het deeltijds onderwijslandschap telt tal van mooie projecten en trajecten, maar soms zijn die niet voor iedereen altijd beschikbaar. Scholen zitten dan ook met de handen in het haar om het voltijds engagement van hun leerlingen te vrijwaren. Onze SONAR pikt deze noodsignalen op en biedt een zin-volle oplossing! Aan de hand van vier flexibele pijlers en methodieken gaan we op maat van de individuele jongeren en hun school aan de slag om hen optimaal op een vervolgtraject voor te bereiden! Intekenen kan vanaf overdracht van 9 lestijden, waarvoor wekelijks 13 lesuren SONAR wordt georganiseerd!

Lees meer

HOME

Hier komt tekst over HOME.

Onze diensten

Onze diensten

HOME

Hier komt tekst over HOME.