Workshops

WORKSHOP: AAN DE SLAG MET DE SCHOOLMOTIVATIEPUZZEL (duur: 1 voormiddag) 


Waarover gaat de workshop?

De Schoolmotivatiepuzzel is een gesprekstool voor iedereen die met jongeren werkt en samen met hen wil achterhalen waar het goed of net minder goed loopt rond schoolmotivatie. De verschillende aspecten die een invloed hebben op motivatie, worden bevraagd via puzzelstukken en dankzij het visueel duidelijke resultaat kan je samen met de jongere gerichte stappen ondernemen waar nodig. 

We kregen vanuit het werkveld de vraag om een workshop in te richten zodat de tool doelgericht gebruikt kan worden, dus bij deze doen we dat met plezier! Meer info over de Schoolmotivatiepuzzel zelf vind je hier.

Voor wie is de workshop?

De workshop richt zich op alle professionals die individueel werken met jongeren tussen 12 en 18 jaar, die het soms wat moeilijker hebben

  • Jongerenbegeleiders
  • CLB-medewerkers
  • Leerlingenbegeleiders
  • NAFT-coaches
  • Ondersteuners
  • (Zorg)leerkrachten
  • ...

Wat staat mij tijdens de workshop te wachten?

De theoretische grondslag van de tool wordt bij de start van de workshop uitgebreid toegelicht, evenals de keuzes die gemaakt werden bij het ontwikkelen ervan. We lichten toe wat motivatie is en welke factoren er allemaal een invloed op hebben. Het ABC-model van de zelfdeterminatietheorie van Ryan en Deci komt hier onder andere aan bod. 

In het tweede deel verdiepen we ons dan in het inzetten van de Schoolmotivatiepuzzel: wanneer en op welke verschillende manieren ga je er best mee aan de slag? Via handige tips en tricks word je klaargestoomd om de puzzel optimaal te gebruiken. 

Tijdens het laatste deel van de workshop ga je zelf met de Schoolmotivatiepuzzel aan de slag, samen met de andere deelnemers. De begeleiders staan paraat voor feedback en vragen. Na een terugkoppelmoment ben je volledig klaar om je (inbegrepen) gloednieuwe exemplaar mee naar huis te nemen en in te zetten om jongeren te ondersteunen! 

We kiezen voor een kleine deelnemersgroep met twee coaches, zodat echt één-op-één kan gewerkt worden met aandacht voor de context van de deelnemers. De workshop wordt georganiseerd vanaf 8 tot 12 deelnemers.  

Waar en wanneer?

De workshop bestaat uit één voormiddag en wordt driemaal georganiseerd. Je kan kiezen tussen volgende opties

De workshop start steeds om 9u en duurt tot 12u. Wees op tijd!  

Kostprijs?

Deelnamekost is 95 euro. Iedere deelnemer krijgt een eigen exemplaar van de Schoolmotivatiepuzzel mee naar huis! Heb je er al eentje? Geen probleem, bij inschrijving kan je aangeven of je de workshop zonder inbegrepen puzzel wil volgen (25 euro korting), dan wel een extra puzzel wil (vol tarief).

Inschrijven!

Via dit e-formulier kan je je inschrijven voor de workshop op de datum van jouw keuze. Opgelet: we vragen dat elke deelnemer zich individueel inschrijft! De plaatsen zijn beperkt. 

Opgelet: Na je inschrijving ontvang je van ons een factuur. Vragen of opmerkingen over facturatie of iets anders? Stuur een mailtje naar [email protected]


Annulerings- en restitutiebeleid

Kan je toch niet deelnemen? Meld dit dan per mail minstens 7 dagen voorafgaand aan de workshop om annulatiekosten te vermijden. Vanaf daarna moeten we 100% annulatiekosten aanrekenen, want we rekenen op je aanwezigheid voor het praktijkgedeelte. Je kan natuurlijk ook contact opnemen om een collega jouw plaats te laten innemen. 

Contact:

Voor vragen kan je terecht bij Joke De Lille. Mailen kan naar [email protected], bellen naar 0484 363 009.