Workshops - TIJDELIJK VOLZET

WORKSHOP: AAN DE SLAG MET DE SCHOOLMOTIVATIEPUZZEL (duur: 1 voormiddag)


OPGELET: momenteel kunnen wij geen workshops meer aanbieden omdat onze puzzels uitverkocht zijn. Het aanbod heropent zodra we een nieuwe lichting puzzels van de uitgeverij ontvangen hebben. Via deze weg houden we u op de hoogte! 


Waarover gaat de workshop?

De Schoolmotivatiepuzzel is een gesprekstool voor iedereen die met jongeren werkt en samen met hen wil achterhalen waar het goed of net minder goed loopt rond schoolmotivatie. De verschillende aspecten die een invloed hebben op motivatie, worden bevraagd via puzzelstukken en dankzij het visueel duidelijke resultaat kan je samen met de jongere gerichte stappen ondernemen waar nodig. 

We kregen vanuit het werkveld de vraag om een workshop in te richten zodat de tool doelgericht gebruikt kan worden, dus bij deze doen we dat met plezier! Meer info over de Schoolmotivatiepuzzel zelf vind je hier.

Voor wie is de workshop?

De workshop richt zich op alle professionals die individueel werken met jongeren tussen 12 en 18 jaar, die het soms wat moeilijker hebben

 • Jongerenbegeleiders
 • CLB-medewerkers
 • Leerlingenbegeleiders
 • NAFT-coaches
 • Ondersteuners
 • (Zorg)leerkrachten
 • ...

Wat staat mij tijdens de workshop te wachten?

De theoretische grondslag van de tool wordt bij de start van de workshop uitgebreid toegelicht, evenals de keuzes die gemaakt werden bij het ontwikkelen ervan. We lichten toe wat motivatie is en welke factoren er allemaal een invloed op hebben. Het ABC-model van de zelfdeterminatietheorie van Ryan en Deci komt hier onder andere aan bod. 

In het tweede deel verdiepen we ons dan in het inzetten van de Schoolmotivatiepuzzel: wanneer en op welke verschillende manieren ga je er best mee aan de slag? Via handige tips en tricks word je klaargestoomd om de puzzel optimaal te gebruiken. 

Tijdens het laatste deel van de workshop ga je zelf met de Schoolmotivatiepuzzel aan de slag, samen met de andere deelnemers. De begeleiders staan paraat voor feedback en vragen. Na een terugkoppelmoment ben je volledig klaar om je (inbegrepen) gloednieuwe exemplaar mee naar huis te nemen en in te zetten om jongeren te ondersteunen! 

Wanneer?

De workshop bestaat uit één voormiddag en wordt driemaal georganiseerd. Je kan kiezen tussen volgende opties

 • (X - Maandag 14/11/2022 - VOLZET)
 • (X - Dinsdag 07/02/2023 - VOLZET)
 • (X - Donderdag 20/04/2023 - VOLZET)

Op het programma: 

 • 09u00-09u30: onthaal (met koffie)
 • 09u30-12u00: workshop

Waar?

De workshop vindt plaats in het Huis van het GO!, Willebroekkaai 36, 1000 Brussel. Voor een handige routebeschrijving via Google Maps, klik hier

Kostprijs?

Deelnamekost is 60 euro. Iedere deelnemer krijgt een eigen exemplaar van de Schoolmotivatiepuzzel mee naar huis! Heb je er al eentje? Geen probleem, bij inschrijving kan je aangeven of je de workshop zonder inbegrepen puzzel wil volgen (20 euro korting), dan wel een extra puzzel wil (vol tarief).

Inschrijven!

Via dit e-formulier (momenteel niet beschikbaar) kan je je inschrijven voor de workshop op de datum van jouw keuze. Opgelet: we vragen dat elke deelnemer zich individueel inschrijft! De plaatsen zijn beperkt. 

Opgelet: je inschrijving is pas definitief na ontvangst van je betaling van 60 euro (of 40 indien je al een puzzel hebt) op het rekeningnummer BE63 0682 4414 7108, met als referentie "workshop schoolmotivatiepuzzel [geselecteerde datum] [Achternaam Voornaam]" (vb. "Workshop Schoolmotivatiepuzzel 14/11/2022 Jansen Erik"). Na betaling krijg je een mailtje ter bevestiging van je inschrijving.

Annulerings- en restitutiebeleid

Kan je toch niet deelnemen? Meld dit dan per mail minstens 7 dagen voorafgaand aan de workshop om annulatiekosten te vermijden. Vanaf daarna moeten we 100% annulatiekosten aanrekenen, want we rekenen op je aanwezigheid voor het praktijkgedeelte. Je kan natuurlijk ook contact opnemen om een collega jouw plaats te laten innemen. 

Contact:

Voor vragen kan je terecht bij Claudia Labbadia. Mailen kan naar [email protected], bellen naar 0471 033 833.