Door
op 25 mrt 2021

De recente beslissingen van het Overlegcomité zorgden voor heel veel vraagtekens en onzekerheden. Met de sector werden een aantal afspraken gemaakt om de werking Vlaanderenbreed ietwat te stroomlijnen en onduidelijkheden te vermijden. 

 Samengevat verloopt onze werking gedurende de komende drie weken volgens volgende ‘spelregels’: 

  • Stages lopen verder volgens planning (m.u.v. lockdownsectoren) – de contacten verlopen bij voorkeur digitaal. 
  • De activiteiten in aanloopfase, IBAL en NAFT worden maximaal (digitaal) georganiseerd. Individuele begeleidingen die noodzakelijk zijn voor de leerlingen en niet digitaal kunnen georganiseerd worden, gaan door met de nodige veiligheidsmaatregelen. Deze individuele begeleiding kan niet op de school plaatsvinden. Tot en met de paasvakantie zijn groepsbegeleidingen niet toegelaten in ALF en IBAL.  
  • Voor NAFT kunnen geplande (!) groepsacties wel doorgaan, maar dan enkel met vaste bubbels van minderjarigen en met handhaving van alle hygiënische maatregelen (mondmaskers, ontsmetting, social distancing). Sowieso lijkt het verstandig om dit tot een noodzakelijk minimum te beperken. 

Uiteraard blijven wij in nauw overleg met de scholen de situatie en eventuele lokale afwijkingen opvolgen. Onze begeleiding gaat over naar een - niet lager, maar - ander pitje. Stay safe, stay healthy!