COVID-update: vanaf 12/11 code oranje
Door
op 12 nov 2020

De verlengde herfstvakantie heeft hopelijk de druk op de zorg enigszins kunnen verlichten! Volgende week openen de scholen echter weer de deuren en wordt er weer vlijtig aan de professionele toekomst van de jongeren gespijkerd, ook bij ons. Dat moet natuurlijk met de nodige waakzaamheid en maatregelen gebeuren, om alles veilig te laten verlopen. 

Daarom schakelen we in onze werking een versnelling hoger naar "code oranje". Voor onze NAFT-werking volgen we de sectorale overeenkomsten en de richtlijnen van het Departement Welzijn en het Agentschap Opgroeien. Voor onze ESF-werking volgen we de richtlijnen van het Departement Onderwijs. Over het algemeen geldt dat begeleidingen maximaal contactloos worden georganiseerd en dat we strikt toezien op correct mondmasker- en ontsmettingsgebruik.


EssentiĆ«le groepsbegeleidingen gaan door volgens bestaande bubbels, maar in nauw overleg met de scholen en CLB's. Meerderjarige jongeren worden in NAFT enkel individueel begeleid. Er wordt algemeen sterk ingezet op individuele begeleiding en ook daar dienen de maatregelen in acht genomen te worden. De stagecomponent kan - veilig - blijven doorlopen en voor die jongeren die stagelopen in een sector onder lockdown, wordt alternatieve invulling gezocht om hun competenties ook nu maximaal te helpen ontwikkelen. 

Maatwerk maakt ons sterk!