VOORTRAJECT


OPGELET: dit project is niet langer actief. Voor de actieve projecten verwijzen we door naar onze projectenpagina.


Je kiest voor deeltijds onderwijs maar werk vinden lukt nog niet zo goed ? In het voortraject kan je werken aan de nodige arbeidsattitudes, je sociale en professionele vaardigheden en je zicht op de arbeidsmarkt. Zo kan je in je werkpunten blijven groeien en stomen we je klaar om sneller een stage en/of tewerkstelling te vinden - en te behouden! We gaan aan de slag met CV's en motivatiebrieven, dagen elkaar uit in sollicitatiegesprekken, leren hoe de verschillende officiële instanties (VDAB, RVA, OCMW, vakbonden...) ons kunnen ondersteunen enzovoort.

De werkvloer is echter niet zomaar een steriele plek waar je enkel met professionele problemen geconfronteerd wordt. Daarom zetten wij ook sterk in op maatschappelijke oriëntatie! Aan de hand van vormingen, sensibiliserende debatten en workshops rond diversiteit, armoede, seksualiteit, racisme,  social media, narcotica, pesten, zelfstandig wonen en andere maatschappelijke hete hangijzers, bereiden we onze jongeren voor om als bewuste burgers hun eerste stappen in het volwassen leven en het werkveld kunnen zetten. 

Natuurlijk moet de boog niet altijd gespannen staan. Het voortraject is ook een plaats voor vriendschap en plezier, sport en spel en gezellige groepsactiviteiten zoals een activiteit budgetkoken, een dropping of een creatieve opdracht. Een professionele en maatschappelijk bewuste houding is immers een meerwaarde in alles wat we doen en kan ook hier verder ontwikkeld worden. Respect is steeds de basis die gehanteerd wordt. Van daaruit wordt er gewerkt aan vertrouwen, verantwoordelijkheid en vrijheid. 

Kortom: ons voortraject is de perfecte plaats om te investeren in jezelf. 

Het voortraject vindt plaats op maandag en dinsdag en op donderdag en vrijdag. De CDO's worden nauw in onze werking en communicatie betrokken, zodat zij ook op de hoogte blijven van de evolutie van onze jongeren. Voor elke schoolvakantie houden we dan ook een gezamenlijk opvolgingsgesprek. 


Vanaf 1 september 2019 verdwijnt het voortraject. Leerlingen met een VT-profiel zullen vanaf dan worden toegeleid naar NAFT of Aanloopfase, afhankelijk van hun individuele hulpvragen en kwaliteiten. 

Regio's waar we actief zijn binnen Voortraject:

Voortraject Aarschot:
Pastoor Dergentlaan 220, 3200 Aarschot

Voortraject Antwerpen-Centrum:
Prekersstraat 14, 2000 Antwerpen

Voortraject Antwerpen-Merksem:
Van Praetlei 173, Merksem

Voortraject Hasselt:
Kiewitstraat 101, 3500 Hasselt

Voortraject Heist-Op-Den-Berg:
Eugeen Woutersstraat 20A, 2220 Heist-Op-Den-Berg

Voortraject Leuven:
Schapenstraat 13, 3000 Leuven

Voortraject Lommel:
Norbert Neeckxlaan 50, 3920 Lommel

Voortraject Maasmechelen:
Europaplein 38, 3630 Maasmechelen

Voortraject Mechelen:
Begijnenstraat 18 bus 8, 2800 Mechelen

Voortraject Nieuwpoort:
Ontmoetingsruimte d`Arke, Canadalaan 8, 8620 Nieuwpoort

Voortraject Oostende:
Christinastraat 113, 8400 Oostende

Voortraject Oudenaarde:
Woeker 7, 9700 Oudenaarde

Voortraject Sint-Niklaas:
Zonneken 17, 9100 Sint-Niklaas